Home
<
  

Het nieuwe centrum van Den Haag


De laatste decennia is in de onmiddellijke omgeving van de oude Haagse binnenstad een goeddeels nieuw stadscentrum gebouwd. Dankzij sterke stadsbestuurders is het armoedige en futloze centrum van de stad in betrekkelijk korte tijd veranderd in een wijk die je moet gaan zien. De architectuur is spraakmakend, de ambitie druipt er van af.

Het zijn geen laffe ontwerpen zonder kraak of smaak, en de variatie is enorm. De traditionalistische architectuur beleeft hier een van zijn echte hoogtepunten, met ontwerpers als Pelli, Natalini, Soeters, en - meest aanwezig - de Luxemburger Rob Krier.

Prinsenhof Muzenplein Ministerie van Financiën.Verbouwing: Meyer en Van Schooten

We kunnen de rondleiding starten op het Centraal Station. In de omgeving daarvan gebeurt het al: je ziet het ene na het andere moderne hoogtepunt .Een bekende highlight is het witte stadhuis van Richard Meier. Maar daar houdt het bepaald niet op. Een lange rij van Nederlandse en buitenlandse architectenbureaus tekenden voor het nieuwe Den Haag, dat zeker nog niet voltooid is, maar een eind op weg is en de stad al veel karakter heeft gegeven. 

De rondleiding is ook in het Duits en Engels mogelijk.
Duur: ongeveer 2 uur.
Reserveren: Stuur een mail naar bf@stadswandelkantoor.nl. Of bel: 020-4190022, 06-41967625.

Haegsch Hof Nieuw Babylon. Architect: Meyer en Van Schooten Stadhuis. Architect: Richard Meyer

Klik hier voor het zeer ruime aanbod aan wandelingen en fietstochten in Amsterdam
Reserveren: bel 020-4190022, 020-4197582. Of stuur een mail naar info@stadswandelkantoor.nl.

 

 

Rondleiding Den Haag. Stadtführung Den Haag. Guided Tours The Hague.