Home
<
 

Fietsen door Den Haag


Je kunt heel goed en veilig fietsen in Den Haag, zelfs in de binnenstad. Met de fiets kun je met een ruimer deel van de stad kennis maken. Waar we fietsen? Sowieso door het centrum - zie de pagina's die het centrum beschrijven. Maar afhankelijk van de afgesproken duur ook door Statenkwartier, Duinoord, Zorgvliet en / of het wat later gebouwde Benoordenhout. Wijken die tot de mooiste van de stad behoren. 

Statenkwartier  Gemeentemuseum
Het Statenkwartier is een van de beschermde stadsgezichten van Den Haag. Met massa's heel mooie panden, meestal ontworpen in de ietwat rommelige 'overgangsstijl', een vage term voor een in elk geval sfeervol ensemble. In het aangrenzende Zorgvliet vind je vooral heel veel statige villa's, tegenwoordig vaak als ambassades in gebruik, schitterend gelegen aan kromme bomenrijke straten met waterpartijen. Met als onbetwist hoogtepunt daartussen het Gemeentemuseum van Berlage. Iets zuidelijker bevindt zich de 19de-eeuwse wijk Duinoord, ook al zo'n topwijk met een lange reeks rijksmonumenten.

ClingendaelVilla Benoordenhout

Benoordenhout bestaat uit voormalige landgoederen die behoorden tot de adellijke families Van Bylandt en Van Brienen van de Groote Lindt. Hoogtepunt is Landgoed Clingendael van Baron Van Brienen, in oorsprong een 16de-eeuwse buitenplaats. Benoordenhout is een van de sjiekste wijken van de stad, buitengewoon groen, met veel villa's en kantoren van beroemde architecten, zoals Berlage, Wils, Limburg, Van Nieukerken, Rietveld, Van Loghem - om er enkele te noemen. De minister-president woont er. Het gebouw van de Nederlandsch-Indische Spoorwegen aan de Wassenaarseweg en de zetel van de Bataafsche Peteroleum Maatschappij.

 

 

Woningen Jan Wils Shell

Info/reservering: 020-4190022 of bf@stadswandelkantoor.nl   

Rondleiding Den Haag. Stadtf├╝hrung Den Haag. Guided Tours The Hague.